“Sök och du skall finna”

Ur dagens bibelläsning fastnade jag på detta stycke och jag skulle vilja dela lite tankar kring det.

 

Han sade till dem: ”Tänk er att någon av er går till en vän mitt i natten och säger: ’Käre vän, låna mig tre bröd. En god vän som är på resa har kommit hem till mig, och jag har ingenting att bjuda på.’ Då kanske han där inne säger: ’Lämna mig i fred. Dörren är redan låst, och jag har barnen hos mig i sängen. Jag kan inte stiga upp och ge dig något.’ Men jag säger er: även om han inte stiger upp och ger honom något för vänskaps skull, så gör han det därför att den andre är så påträngande, och han ger honom allt vad han behöver. Därför säger jag er: Be, så skall ni få. Sök, så skall ni finna. Bulta, så skall dörren öppnas. Ty den som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas. (Lukasevangeliet 11:5-13 – Bibel 2000)

I höstas när jag började mitt andliga sökande* så hade jag en målsättning, jag ville desperat få reda på sanningen. Då jag inte ville lyssna på kristna så fascinerande att Gud hittade vägar att nå mig ändå. Jag minns hur jag satt där ute i Ulvshyttan och tänkte “jag ska läsa bibeln och jag ska tillbaka till kyrkan för jag hör hemma där”. När vid ett senare tillfälle hade läst mindes jag hur jag kände hur mitt hjärta berördes som jag minns Gud gjorde på lägrerna i tonåren. Det var en så fantastisk känsla och jag förstod direkt att det var Gud som kom nära igen.

Du som kanske funderar på vad som är sant? Kanske du tänker “hur hittar jag Gud”? Sök sanningen med ett ärligt hjärta! Be gärna något enkelt som: “Gud, om du finns låt mig få lära känna dig?” Om du ber med en ärlig längtan så är jag övertygad om att han kommer svara dig på något sätt!

* Se sidan: Presentation av mig

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s