Hitta rätt rytm i livet

Sedan jag börjar cyklar längre sträckor har jag insett vikten av att hitta en lagom rytm. Det är lätt att ta i för mycket i början och bränna ut sig. Nej, vi får ta det lugnt i början så har vi energi när vi kommer till slutspurten. Även i samhället så ser vi att stressen och sjukskrivningarna ökar. Våra kroppar är inte maskiner och inte till för att orka hur mycket som helst.

Vi måste också planera vår träning så vi inte ger oss ut för mycket. Jag har börjat att träna för Siljan runt-loppet på till sommaren. Min taktik är att sänka tempot en aning och börja cykla längre sträckor nu. Framåt våren tänkte jag börja öka farten. Det är nu jag kan lägga en plan som kan påverka mitt resultat när jag väl ska cykla loppet.

Detta tankesätt kan vi ha i hela livet, vi måste hitta en bra rytm. Gud gav Israel en sabbat, en vilodag. En dag för att ta det lugnt och ta lite extra tid för Herren. Det ger en bra balans i livet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s