Tankar om cykling och livet

Tankar om cykling

Som ni kanske i presentationen så har jag asberger. Det är lätt att blir uppslukad av saker och bli nördig. På vissa sätt har det varit en styrka men det kan också bli ett fall. Att Gud har kallat mig till evangelisera med ett medel som jag tycker är roligt är härligt på många sätt fast det är inte bara lätt. Vad jag tänker på är att det är lätt att slukas upp av det man medlet och sin hobby så man tar lite fokus på vad som egentligen spelar roll, att sprida guds rike.

Att köpa en racercykel skulle göra att jag kunde cykla snabbare under Siljan och Orsasjön runt men det ännu en utgift. Idag är det så många som slukas med och köper dyra karboncyklar och så bara för att tävla för nöjes skull, jag tycker det är så tråkigt att det blivit så. Så jag har bestämt mig att köra min hybrid, jag plockar nog av skärmar och pakethållare så det inte är någon onödig vikt men jag kan ta mig runt med den. Det är ändå bara en tävling. Något jag gärna skulle se är en folkraceklass inom cyklingen, där man får riskera att sälja sin cykel efter loppet för kanske 1000kr. Då skulle det bli en sport som fler har råd med.

Cykling är kul på många sätt, man kan transportera sig långt och få träning. Semestern behöver inte kosta mycket om man har rätt campingutrustning så man kan fricampa flera nätter. Dessutom mår man bättre och får motion. Jag kommer nog satsa mer på att komma igång med tävlandet i löpning och kanske skidor, för det är sporter som inte behöver så dyra grejer. Vi kan ju ändå inte ta med oss några prylar när vi dör. Vardagscyklar (hybrider, komfortcyklar och sådana) är ju faktiskt de typer som de flesta spar pengar på, för vi som har sådana ersätter bilresor. Dem flesta som kör racer, mountionbike betalar ju mest för sin sport.

Helgens äventyr

I helgen ska jag till Uppsala med tåg, det är lite halt och så få ljustimmar att cykla en sträcka på 18 mil nu. Det är skönt att det finns tåg när man är cyklist annars. Reach (paraplyorganisationen för Pannkakskyrkan) ska starta en “teamresopool” för dem inom Reach verksamhet som vill vara med och åka ut i Sverige i team och peppa och träna ungdomar att evangelisera. Så jag är på väg till tåget snart. Skriver nog ett inlägg om detta imorgon.

På återseende!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s