Möte med Reach, besök i Korskyrkan Uppsala

Helgens bravader

Det var en trevlig, lärorik och mastig lördag. Mycket information att ta in om uppdraget i “teamresopoolen” som jag kommer att vara med i, men det ska bli jätteroligt att vara med. Det var också kul att träffa andra trosbröder och trossystrar som man inte träffar ofta. Därefter fick jag sova över hos Samuel och Josefin Lundströms och erfara deras gästfrihet, vilket jag uppskattar mycket!

 

Besök i Korskyrkan Uppsala

Igår var jag på besök i Korskyrkan Uppsala. Det en spektakulär upplevelse, jag har aldrig varit med om någon liknande Gudstjänst.

20171119_110832

Gudtjänsten inledes med dop och jag förstod ganska snart att det var en famljegudstjänst. Fokus i inledningen var att vi står enade som en familj och det pratade även en del om omvändelse på ett positivt sätt. De pratade även en del om lärjungaskapet. Det kändes som att det var en levande församlingen. Dem hade inlevelse och barnen såg mycket glada ut.

20171119_113355

Pastorn utmanade barnen på en liten tävling och alla i kyrkan fick rösta på vilka dem trodde skulle vinna. Barnen vann. :p Han gjorde det utan att få det att bli oseriöst för han använde det sedan som liknelse.

This slideshow requires JavaScript.

Sen kom det roligaste jag varit med om i gudstjänsten. Vi skulle sjunga med i en sång och så kastade dem upp badbollar bland alla besökarna som vi skulle slå runt. Ett konkret, pedagogisk och roligt sätt för att få folk att känna att de är delaktiga.

20171119_115321

Det verkade som att predikan ingick i någon serie som hette “Det stora äventyret” och dagen tema var “Få en hint om vad som väntar”. Han pratde om personer i bilden som fått drömmar från Gud och vikten av följa Guds ledning.

This slideshow requires JavaScript.

Han kom även in på att det är viktigt att vi möter människor oavsett klass och bakgrund med kärlek när det kommer nya människor till kyrkan, för det kommer en tid människor får det svårt och vänder sig till kyrkan. Det var mycket bra poäng, men jag minns hur han exakt kopplade det till temat minns jag ej.

Personligen vet jag ju hur häftigt och underbart det är att gå med Gud, han leder genom saker man aldrig trodde var möjligt! Det handlar inte prestationer som vi gör utan hur mycket vi litar på Gud. När tuffa tider kommer då ger han oss ändå en frid och ofta en glädje i hjärtat trotts omständigheters.

Efteråt så kom en mötesvärd fram och hälsade för han såg att jag var utan sällskap där. Så jag upplever att varmt bemötande, trotts att det var en stor församling. I stora församlingar så är det lätt att människor faller mellan stolarna, men jag upplevde att jag blev sedd. Jag hoppas att jag fått med något att ge till min församling.

 

Viloveckan över!

Äntligen är det dags för 3 härliga veckor där man klämmer in pass! Ser fram emot en fram emot en tur till en släkting i Hedemora imorgon och tänkte köra spinningpass på Friskis för första gången på onsdag och fredag! Kanske blir det att lägga upp lite foton från “långrykar’n” och vad jag tyckte om spinning, håll utkik! 🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s