Söndagsinlägg: Etik I

Idag pratar man om människovärde och rätt och fel, men vad grundar vi det på egentligen? Många av dem värderingar vi har om mänskligt värde kommer från bibeln. Även mycket av det som vi anser är rätt och fel är grundat i vad Gud lär oss genom skrifterna. Detta inlägg handlar om hur vi lär oss av bibeln om rätt och fel och vilken inställning vi bör ha i livet.

Då svarade han honom: ‘Du skall älska HERREN, din Gud, av allt ditt hjärta och av all din själ och av allt ditt förstånd.’ Detta är det yppersta och förnämsta budet. Därnäst kommer ett som är detta likt: ‘Du skall älska din nästa såsom dig själv.’ På dessa två bud hänger hela lagen och profeterna.

Läs hela inlägget!

 

One thought on “Söndagsinlägg: Etik I

  1. Pingback: Söndagsinlägg: Etik del 2 | cykelevangelisten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s