Julhelgen

Julafton och juldagen

Härliga stunder med familj och släkt, med fin gemenskap. Det är roligt att få träffa sina släktingar och höra hur det går för dem.

På julfton läste vi julevangeliet hos moster med mamma och hennes man, en kusin och hennes kille. Idag var jag hos morbror och flera släktingar.

 

Julgudtjänst och Julotta

Igår kväll var jag i på julgudtjänst i Korskyrkan (EFK). Det var en trevlig gudtjänst. Janne pratade om hoppet för en sargad värld och befrielsen vi väntar på.

 

This slideshow requires JavaScript.

Idag cyklade jag till julottan i Jakobs kapell (EFS). Med en härlig kort men kärnfull predikan av Daniel Gelvgren om hur viktigt det är med att mata oss med Guds ord. Vi kanske inte minns allt vi hör, på samma vi inte minns allt vi äter. Till det hade han utmanade frågor. Efteråt var det fika. En fantstisk möjlighet att möta de människor annars inte går till kyrkan. Kanske fick man så nån tanke, något litet frö i nån eller ett par av dem som man pratade med. Sen får Gud vattna. Man säger det man tycker känns bra, det blir kanske inte så bra som man kanske önskar. Men det är så härligt på att det är bara Gud som ger växten.

I allt så tänker jag tänker jag att det är lika härligt varje gång man får höra evangeliet, det verkar inte som att det går att tröttna på det!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s