Diskssionsinlägg: Kommersialismen vid jul

Nu börjar det närma sig jul och det märker vi på många sätt. Mer reklam “köp, köp, köp”, “låna för att köpa mer julklappar”. Är det massor av prylar och överkonsumtion av mat vi behöver? Är det det som är vad julen handlar om?

Nej, det är hoppets högtid. Jesus föddes in i världen, för att erbjuda räddning och ett nytt liv till alla. Det är grunden för julen. Men vi människor hittar på andra saker som distraherar. Då julen ska vara en tid att tänka på hoppet vi har och visa kärlek så blir det i stället mer stress. En tid då vi borde få vila och hitta till vad som är viktigt i livet. Man brukar prata om att juletiden borde präglas av kärlek och gemenskap, fast jag som själv har upplevt ensamhet vet att det är mycket ensamhet även kring jul. Kan vi göra något åt det och i så fall hur? Diskutera gärna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s