Bibelskola uppstart

Idag började på den katolska folkhögskolan S:t Maria i Malmö. Det verkar vara en intressant kurs. Det märks att Diakon Björn är påläst i Bibel och relaterade skrifter som stärker budskapet. Jag kommer gå 2 kurser på en gång, en om GT och en om NT. Den om GT kommer handla om vishetslitteraturen (Skrifter som Psaltaren, Ordspråksboken, Predikaren och Jesus Syraks Vishet) och den nya kommer handla om Johannes skrifterna. Det var intressant att få veta att mycket av det som står i vishetslitteraturen redan figurerade i världen. Det märks att Gud uppenbarat sin vishet (ordspråk och så) på olika sätt i världen. Gud är stor och hand influerar hela världen. Vishetsläran lär oss vikten av självbehärskning i mycket. Det är viktigt att vi med andens ledning förstår hur vi ska tillämpa detta. Jag ser verkligen fram emot denna termin!

Imorgon åker jag till Skattungbyn och hälsar på vänner till på söndag. 🙂 Där ska jag träffa en syster i tron och hennes fästman. Dem bor i ett litet kollektiv där uppe. Så blir det mässa i Mora på söndag!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s