Andliga föremål och påminnelser

Det kanske är lätt att förkasta nyttan med andliga föremål och påminnelser, men vi är fysiska varelser och vi påverkas av det vi ser. Bilder och figurer på Jesus själv, Maria, apostlarna, helgon, änglar eller liknande påminner oss om vår familj. Det kan också vara annat som som påminner oss om vart vi bör ha vårt fokus. Man kan se det lite som familjefoton, vi står och tittar på dem och tänker på dem. Kanske är det en avliden släkting. Kanske vill man ha bibelord, andra citat eller böner med sig eller uppsatta i hemmet. Dessa föremål påverkar oss mer än vi tror, bara att de finns i vårt hem gör att vi tänker på dessa saker mer.

Några saker som är viktiga enligt mig för alla kristna att ha i ett hem är en bibel, vad är ett kristet hem utan en bibel. Inte en bibel som står gömd i någon bokhylla utan som ligger så den syns och dessutom används. Ett krucifix (eller kors), tänkte flera. För oss kristna är Jesus den viktigaste i livet så det är egentligen bra att ha en Jesusbild och/eller Krucifix (eller kors) i varje rum som ständigt påminner oss om vår tro. Kanske har du någon mänsklig förebild? Det är inte fel att ha en bild eller figur av den personen. Det handlar ju en person som speglar vår Herre Jesus. Utöver det så finns det mycket fina ikoner och tavlor med trevliga motiv på.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s