Dagens projekt på SLAG: En bönpall

Förutom att vi började göra ordning ett golv på en dygnspridare så hann jag med ett egetprojekt:

 

This slideshow requires JavaScript.

En ihopfällbar bönepall. Lite smått att fixa, den ska lackas och så. Den står inte av sig själv, men jag gjorde den utifrån att den skulle ta liten plats att ta med. Den hade blivit stadigare om man kapat snett vid överkanten fast det funkar inte om den ska svara ihopfällbar. Så om du blir inspirerad bör du tänka på om du har behov att ta med eller inte och bygga den utifrån dina behov. Du behöver såg, sandpapper/slipmaskin, skruvdragare.

Jag utgick från mått från en Pinterest-bild men upptäckte att pallbenen blev för korta. Så jag rekommenderar att göra sitsen och mäta ut direkt på boten som skall bli ben av. Mina ben blev 15,5cm på det lägsta måttet. Då uppstod problemet att jag var tvungen att kapa lite av benet för att annars tog dem emot varandra. Man bör vara medveten om detta. Alternativet hade varit att ha en längre sittdel, men då tar den större plats. Vinkeln på ritningen är lite för mycket. Kommer att göra vinkeln lite mindre på min och sätta någon form av krokar som håller benen upprätta, måttet på den långa sidan blir då 17,4cm.

15219228677371244728534.jpg

Gångjärnen jag valde blev kanske onödigt kraftiga. Samtidigt gick del lite trögt så benen hålls kvar i ett läge utan att flänga.

Så nu har ni lite idéer om i fall ni vill höra en bönpall!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s