Min första katolska påsk

Det har varit intressant att fira påsk på katolsk vis. Det har hjälpt mej till en ny fördjupad relation med vår Herre Jesus Kristus. Genom fasta, korsvägsandakter och större insikt om påskens mysterium. Ja, påsken är verkligen ett mysterium som vi aldrig kan förstå djupet och innebörden av till fullo. Samtidigt så är det en underbar visshet att det vi för varje år kan komma närmare Gud och förstå allt mer.

Från Palmsöndagen med procession till Kyrksalen, skärtorsdagens mässa med vaka (bön efter mässan inför Sakramentet, alltså Kristus själv). Långfredagsmässa som ger än allt djupare förståelse för Herrens lidande. Tyvärr så blev det ingen påsknattsmässa då det var bökigt med bussar. Men mässa i söndags och igår om Kristus uppståndelse. Gårdagens mässa hölls av biskop och kardinal Anders Arborelius.  I söndags var jag också i Frikyrkan i Insjön och såg deras fanstiska påskmusikal igen (tyvärr fotoförbud där). Det var mycket bra!

Skärtorsdagen:

 

This slideshow requires JavaScript.


Långfredagen:

 

This slideshow requires JavaScript.


Annandag påsk:

 

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s