Ett citat ur min andaktsbok

Idag läste jag fantastiskt stycke ur min andaktsbok. Man kan tänka över varför vi firar mässa. Under vecka får vi ge av de vi fått av Gud (förutom vår egna tid med Honom), men under mässan får vi fylla på. Vid mässan är det Guds möte med oss som är viktigt. Det behövs för att vi ska andligt rustas och få energi att leva som kristen i vardagen. Denna text är verkligen tänkvärd:

20180406_083552

Det är viktigt att begrunda varför vi friar mässa. Det finns många aspekter. Självklart firas den för Gud också hela världen, för att Jesu offer ska vi närvarande här insåg. Vi får frambära våra liv inför Kristus. Ju mer vi inser djupet av att fira mässa ju mer längtar vi efter det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s