Bokrecension: Katolska Kyrkans Lilla Katekes

Jag har inget inspiration att skriva ett söndagsinlägg så jag har tyvärr inget att lägga ut, så jag skriver om något annat.

Under en period har jag läst om Katolska Kyrkans lära genom Lilla Katekesen, detta blir väl ingen vanlig bokrecension då det är en bok med ren upplysning om lärosatser. Dock är det lite trevliga bilder med. Det är en bra bok för dej som vill sätta dig in i Katolsk lära. Detta är grunden.

Del 1 – Trosbekännelsen: Första avdelningen “jag tror – vi tror”, om varför vi finns, Guds uppenbarelse, Den Heliga Skrift och så. Andra avdelningen – den kristna trosbekännelsen (Credo), en utläggning av trosbekännelsen.

Del 2 – Firandet av de kristna mysterierna: Första avdelningen – den sakramentala frälsningsordningen, om liturgin om treenigheten och påskmysteriet. Andra avdelningen – kyrkans sju sakrament, om dopet, konfirmationen, eukaristins, boken och försoningens sakrament, De sjukas smörjelse, vigningen och äktenskapet

Del 3 – Livet i Kristus: Första avdelningen – människans kallelse: livet i Anden om , människan som Guds avbild, frihet, lidelsers moraliska halt, dygder, social rättvisa samt nåd och rättfärdiggörelse. Andra avdelningen – 10 Guds bud.

Del 4 – Den kristna bönen: Första avdelningen: bönen i det kristna livet: om bön ur bibelns perspektiv och olika sätt att be. Andra avdelningen – Herrens Bön

Samt bl.a. vanliga böner.

Jag känner att det inte är något som jag inte kan ställa upp på. Det är inte allt man till fulla förstår, men det är inga större saker. Detta var en gåva som jag är väldigt tacksam för. Jag började läsa den med inställningen att bevisa att Katolska Kyrkan hade fel, men hittade en skatt.

Det är en del av det som boken innehåller.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s