I kärlek finns inte plats för rädsla

»I kärlek finns inget rum för fruktan.« 1 Johannesbrevet 4:18

Om vi ska kunna fyllas av Jesu fullkomlighet så kan så inte vara rädd för att förlora något i vårt personlighet. Att få del av den fullkomliga kärleken så måste vi gå mot vårt ego. Endast då kan vi uppnå vår äkta personlighet. Inte heller kan ha något fruktan för döden. För Det finns ingen död för den som lever i Kristus. Vi bör inte frukta vad andra tycker och tänker om oss. Inte heller bär vi frukta att se att vi har fel eller att erkänna när vi gör bort oss.

Allt fyllas av kärlek är att leva i Kristi frihet. Johannes av Korset (OCD) skriver hans bok om “vägen upp till toppen av berget Karmel”, det handlar om vägen till en stark tro. I börjar finns tre vägar. Det är viktigt att välja rätt. En när man lägger för mycket prestationskrav på sig själv och en där man bara tror att man kan flyta med. Dessa vägar leder inte till toppen. Men så finns den väg där vi lever i tro, i nåd och i lydnad för Gud. När man kommer upp finns bara frihet, när vi är där behöver vi inte tänka på någon lag för då är vi ett med Guds vilja. Jag tänker att det inte heller finns någon rädsla heller då.

Det finns mycket att säga om detta både befriande, allvarligt och viktigt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s