Jesu blods högtid igår och sänkt styre

Igår friades mässa med procession med sakramentet på Birgittagården. Underbar predikan av Fader Peder om Jesu blod. Det är een vikg dag med viktigt tema. Han pratade om kopplingen till när prästen stänkte blodet på folket i Gamla testamentet. Det är blodet som ger oss liv. Liksom torrt land blir öken till slut så blir vi utan blodet som ger liv. Genom eukaristin får vi allt mer förenas med Jesus. Att prata om Jesu blod är viktigt för att förstå mer av Guds kärlek.

This slideshow requires JavaScript.

Sakramentet är alltså den invigda oblaten som är Kristi kropp. Så det är alltså ett hyllande av Kristus själv.

Sen så kan man ju bli lite fånig efter man börjat cykla lopp och så. Så jag har nu sänkt styret så jag får en bättre sittställning. Bara att komma när till liggande gör att man liksom får mindre energiförbrukning, gratis fart liksom. Så det är ju bra för miljön att få ner kaloriförbrukningen.

20180603_200211.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s