Tankar om nationaldagen och en härlig cykeltur

Idag kan jag skriva något om hur jag tänker om vad ett kristet förhållningsätt till sitt land bär vara. Patriotism är bibliskt, att känna ett ansvar för att ge tillbaka och vilja det bästa för sitt land och dess utveckling. Att sträva efter att vara en rättrogen samhällsmedborgare som bidrar på det sätt som man kan. Att visa respekt för överordnader. Det står att vi ska be för dem som styr. Idag är dey lätt att klaga men vi har ändå fått mycket. Det är bara vi själva som kan bestämma oss för vilket samhälle vi vill bidraga till. Att göra nytta och betala sin skatt är tydligt i bibeln att det är vår plikt som kristna. Vi ska inte skämmas för att vi tycker om vårat land.

Idag är begrepp som patriotism besudlat och vi blandar ihop det med nationalism. Men det är olika saker. Folkgemenskap, ansvarskänsla för vårat land och dem som lever här är något positivt. Så idag vill jag säga: Det är okej att vara stolt över sitt land.

 

This slideshow requires JavaScript.

Så blev det en litet 145kilometers-tur. Till Grangärde, Sunnansjö, Hagge, Smedjebacken och Borlänge. Blev ett stopp i Nyhammar hos en kompis. Vägen till Grängärde är mest skog. Men sträckan mellan Grängärde. Men sen är det fint till strax efter Smedjebacken. Sen är det skog till Ulvshyttan. Lagomt kuperad och det gick ganska smidigt att ta sig genom ytterkanten på Ludvika

Det var en 1mins paus vid Saxdalen-skylten för “skogsinspektion”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s