Presentation av mig

 

Detta är en presentation av mig, Samuel Björkering, en Guds glada slav (något jag förklarar i ett lite längre söndagsinlägg) och cyklande evangelist! Som lever mitt liv för sprida Guds rike (med bland annat cykeln som medel) samtidigt som jag längtar efter att få möta Jesus igen.

 

MIN BAKGRUND

Som liten växte jag upp i en trygg familj och var mycket Korskyrkan och på kristna läger. Skolan har varit tuff för jag har ADHD och asperger, om mina diagnoser och hur de påverkar mig kan jag berätta mer om senare. Men jag hade en tro som följde med mig till 20års åldern då jag började supa en hel del och jag var mindre med andra kristna och sökte Gud mindre och mindre. Vid ett par tillfällen hade jag minnesluckor och jag ramlade ihop mitt vägen och en av gångerna höll jag tydligen på att bli påkörd. Men Gud skyddade mig i det, men det såg jag inte då.

Av någon anledning så började jag läsa om konspirationsteorier och jag fick bekanta som var i etnopluralistiska kretsar så jag hamnade på det spåret. Under några år var jag medlem i f.d. Svenskarnas Parti. Det är lätt när man hamnar i fel miljöer om man får kontakt med som tänker så. När man har asperger så är fastnar man ju lätt för en sak, vilket kan vara en fördel. Men det kan vara lätt man snöar in sig på något som är helt galet.

Med tiden slutade jag dricka och började med olika jobb, jag fick körkort och livet började väl ändå bli lite stadigare. En gång var jag på väg till Gävle och ratten började skaka. Jag visste inte vad det var, men jag blev orolig. När jag kom till Hofors körde en bil om och betedde sig allmänt konstigt. Så jag stannade och mannen som körde sa “Ditt däck sitter med en hjulbult, du måste fixa det annars kommer du tappa det.” Jag förstod att det var illa så jag ordnade till det. Innan han åkte berättade att han för mig att han var kristen, men tänkte inte så mycket på det och åkte vidare. Vid ett annat tillfälle när jag var på väg mellan Fredriksberg och Grangärde när det var vinter, mörkt och halt fick jag sladd på bilen i 80km/hr och åkte av. Bilen välte, men det blev några repor och ena hjulet blev skadat. Men det blev inga stora reparationer. I ödemarken där knappt en bil passerar så kommer ett sällskap som var på väg till Borlänge och de berättade att de var kristna. Människor försökte förklara att Gud hade varit med, men jag ville inte lyssna.

Våren 2016 började med löpning och köpte jag mig en cykel och började ganska snart motionscykla. Jag tyckte det var så kul att jag sprang Tough Race.

Men hösten 2016 började mitt liv vända. Jag tappade mina etnopluralistiska åsikter helt och började mitt andliga sökande. Då bodde i ett litet ställe i skogen som heter Ulvhyttan och där finns ett buddisttempel. Gud är finurlig, han visste att jag inte skulle lyssna på någon som var kristen då. Men jag kom i kontakt med en kille som ändå hade Jesus som stor förebild, så vi började prata om bibeln och så. I oktober blev jag drabbad av Streptokocker A – nekrotiserande fasciit (Allvarlig mjukdelsinfektion, läs mer om det i ett inlägg) och jag blev blev dålig på något dygn. När jag kom in i Ludvika körde de mig till Falun efter någon timme och jag blev inlagd på infektionsavdelning ett haft dygn innan det konstaterade att det spred sig så fort att de inte kunde vänta med operation, så jag blev sövd i två dygn och vaknade på Intensiven. Efteråt fick jag veta att hade jag kommit in några timmar tidigare hade de kanske inte sett var det var, hade jag kommit in några timmar senare hade jag nog dött. Då förstod jag att det fanns något skäl att jag hamnade i den situationen och att jag skulle förstå att mitt liv var skört. I december fick jag till mig att jag skulle börja läsa bibeln och ta mig tillbaka till kyrkan, så jag började läsa Matteusevangeliet och när jag kom till delen då Jesus blev korsfäst kom anden över mig och jag tog åter emot Jesus som herre i mitt liv.

Sedan dess har livet vänt och jag har börjat en fantastisk resa. Våren 2017 upplevde jag hur Gud kallade mig att vara med och starta Pannkakskyrkan Borlänge. Det är så häftigt att få vara med och leda ett sådant arbete. Gud är en kärleksfull och han har något speciellt planerat för varje person. Mitt engagemang växer och jag för större utmaningar av Gud. Dessutom började jag i sept 2017 Bibelskola Nära på halvtid.

 

VEM ÄR JAG IDAG?

Gud har verkligen gett mig ett nytt liv och jag vill inte tillbaka till det jag var för det kan inte kallas “liv”. Jag har en mening, ett hopp och ett mål. Min största längtan är att få sprida Guds rike och Jesu kärlek till alla. Gud har visat mig att Han har en mycket större plan med mitt liv än vad jag kunde tro. Det hoppet vill jag sprida!

Mina erfarenhet har jag med mig och har gett mig perspektiv på livet och Guds stora kärlek. Att han tog emot mig trotts allt jag gjort. Den kärlek jag fått förtjänar jag verkligen inte. Men han har visat för mig sin stora nåd (se ett inlägget Bara människa)! Allt har också fått mej att inse att när vi lever med Jesus så kan vi ha stoltheten i honom och i våra svagheter (se inlägget problem i livet). Därför har jag idag lättare att förstå människor som har hamnat snett i livet att vägen dit är kortare än vad man tror. Gud har också hjälpt mig att se att om jag hamnar på rätt plats så är det en stark fördel att ha ADHD och asperger, ADHDn gäller mig att vara driven och göra det jag älskar och aspergern hjälper mig att lägga mycket på tid på det jag brinner för. Nu känner jag att Gud har satt mig där han vill ha mig och jag får glädje av att jag faktiskt har den personligheten.

Att leva aktivt är viktigt för mig, jag har ställt av bilen och ska klara vintern på cykel. Det är härligt att få frisk luft och utmaningar! Cykling för mig är en livsstil som är underbar, man håller sig frisk, slipper trängsel i trafik, betala massor av pengar för en bil (läs mer om fördelarna). Att välja ett annat färdsätt än bil såsom cykel eller tåg i den mån det är möjligt är ett sätt att visa respekt för miljön för Gud som skapat den här världen, även om den kommer gå under.

 

HUR FÅR JAG IHOP CYKLING MED MIN TRO?

Idag kan jag se att Gud vill vara med i alla delar av våra liv. Han har lagt ner drömmar och intressen i våra längtan som vi kan få leva ut i glädje tillsammans med honom. Dessutom gillar jag utmaningar, både andligt och fysiskt. Så det jag gör vardagen kan ge perspektiv på det andliga livet. För det hänger ju ihop.

Så jag hoppas du vill följa min blogg!

4 thoughts on “Presentation av mig

  1. Pingback: cykelevangelisten

  2. Pingback: Bara människa | cykelevangelisten

  3. Pingback: Att lita på Gud | cykelevangelisten

  4. Pingback: Tankar om cykling och livet | cykelevangelisten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s